Winter BBQ recept: Terrine van kippendijfilet

Tijdens de lockdown inspireren onze chefs thuiskoks met heerlijke recepten voor thuis. En omdat we onszelf in deze periode op culinair vlak best extra mogen verwennen, heeft Chef John Rietveld een wel heel lekker recept voor ons uitgewerkt: een terrine van kippendijfilet voor op de (winter) BBQ!

Terrine van kippendijfilet voor op de winter BBQ

Hoewel barbecueën eigenlijk iets is dat we vooral hartje zomer doen, wordt het steeds populairder om ook in de winter de BBQ aan te steken. En waarom ook niet? Door een gerecht op de barbecue te bereiden krijgt het nu eenmaal een extra smaakdimensie. Chef John Rietveld van het All-Day Dining restaurant van Holiday Inn Eindhoven heeft een heerlijk recept voor je om jezelf tijdens de lockdown op een klein culinair feestje te trakteren. Namelijk: een terrine van kippendijfilet. Lees snel hieronder hoe je 'm bereidt.

Terrine van kippendijfilet

Ingrediënten (4 personen):

- 300 gram ontbijtspek (in plakken gesneden)
- 1 kilo kippendijfilet (in stukken gesneden)
- 3 eetlepels cajunkruiden
- 3 eetlepels barbecuesaus
- 1 grote ui (gesnipperd)
- 1 rode paprika (in grove repen gesneden)
- 1 groene courgette (in repen gesneden)
- 250 gram kastanjechampions 

Ook nodig:

- Een barbecue met deksel (of oven)
- Metalen cakeblik

 

Bereidingswijze

1) Zorg dat barbecue klaarstaat om indirect op 130 graden te grillen. Indirect grillen betekent dat je de warmtebron (briketten/kolen) verdeelt over de barbecue om zones te creëren en zo vlees dat langzaam moet garen niet direct boven de warmtebron plaatst.

2) Nadat je de plakken ontbijtspek hebt gesneden mag je het cakeblik ermee aankleden. Begin in het midden en zorg ervoor dat de randen ver genoeg over het cakeblik uitsteken zodat je de vulling straks kunt inpakken.

3) De stukken kippendijfilet mag je in een kom leggen. Voeg er twee eetlepels cajunkruiden aan toe en meng het geheel. Strooi daarna nog een dun laagje cajunkruiden over het ontbijtspek.

4) Strooi de helft van kippendijfilet over het ontbijtspek en leg hier vervolgens de courgette, ui, paprika en kastanjechampignons op. Strooi hier de laatste resten kippendijfilet op en vouw het ontbijtspek dicht.

5) Zet het cakeblik op het barbecuerooster (niet direct boven de warmtebron dus) en plaats de deksel op de barbecue. Gaar de terrine totdat er een kerntemperatuur van 57 graden is bereikt. Vervolgens haal je het blik van het rooster en giet je het vocht af.

6) Haal nu de terrine uit het blik, voorzie 'm van een laagje barbecuesaus en plaats wederom op een indirecte plek op het rooster. Plaats de deksel weer op de barbecue en laat garen totdat er een temperatuur van 80 graden is bereikt. 

Laat de terrine wanneer hij klaar is en je 'm van het rooster af hebt gehaald nog even een kwartiertje rusten en genieten maar!

 

Laat je je toch liever lekker in de watten leggen door vóór je te laten koken? Wanneer je bij Holiday Inn Eindhoven verblijft kun je gebruik maken van de takeaway service van het restaurant.

 

Op onze website vind je meer informatie en alle mogelijkheden voor tijdens je verblijf, voor vragen kun je altijd contact opnemen via info@hieindhoven.com of 040-235 8 235.

Kamers & Suites

De 207 ruime kamers van Holiday Inn Eindhoven zijn luxe, comfortabel en echt van alle gemakken voorzien. We bieden de keuze uit een Standaard kamer, Executive kamer, Executive suite of de Presidentiële suite. En als er kinderen meekomen, voor hen zijn er diverse fijne Family rooms.

Bekijk onze kamers

Arrangementen

Leg jezelf in de watten met een leuk arrangement, juist in deze tijden! Want zeg nu zelf, wat is er heerlijker dan een verzorgd weekendje weg? Alles kan op voorhand geregeld worden, tijdens het verblijf in Eindhoven nergens over nadenken, alleen volop genieten van alle mooie, verrassende, lekkere en leuke dingen.

verder lezen

Meetings & Events

Holiday Inn Eindhoven Centre is de uitgelezen partner voor een vergadering, seminar of training; zelfs een beurs organiseren is mogelijk. Onze moderne en complete faciliteiten, uitgebreide culinaire mogelijkheden en een team met jarenlange ervaring staan garant voor een succesvolle bijeenkomst waarbij het aan niets zal ontbreken.

verder lezen